Vitamin Shot

Vitaminshot  ger en snabb boost av noga utvalda ingredienser för att hålla sig frisk, eller motverka tex  förkylningssympton. 

Ingredienserna i Vitaminshot är noga utvalda för att ge en snabb och effektiv boost mot förkylning. Antioxidanten Vitamin C är viktig för kroppens immunförsvar. Varje Vitaminshot innehåller 1000mg Vitamin C för garanterad effekt. Echinacea minskar inflammation och hjälper att minska symptomen vid förkylning och influenca. Använd Vitaminshot mot en pågående förkylning för att motverka symptomen, eller regelbundet i förebyggande syfte.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

20 ml / per shotDRI **
Apelsinjuice600 mg**
Vitamin C500 mg625
Acetylcystein10 mg**
Zink7,5 mg75
Panax Ginseng5 mg**
Echinacea purpurea5 mg**
Vitamin D25 µg500
Vitamin B125,0 µg200

*DRI = Dagligt referensintag ** Värden för Referensintag har ej fastställts

 

 

OM INNEHÅLLET

Vad är det?
Vitamin C fungerar som antioxidant. Vissa djur kan göra sitt eget C-vitamin, men människor måste få detta vitamin från mat och andra källor. Bra källor till vitamin C är färsk frukt och grönsaker, särskilt citrusfrukter. Vitamin C kan också tillverkas i ett laboratorium.

Hur fungerar det?
Vitamin C behövs för att bygga upp brosk och benvävnad. Den är även viktig för kroppens immunförsvar. 

Vad är det?

Echinacea används ofta för att bekämpa infektioner, tex  förkylning. Förutom att minska symptomen vid förkylning kan Echinacea tas som förebyggande behandling under längre tid.

Hur fungerar det?

Echinacea verkar genom att aktivera kemikalier i kroppen som minskar inflammation, vilket kan minska förkylning och influensa symtom.

Forskning tyder på att echinacea kan stimulera kroppens immunförsvar.

Vad är det?
Zink är ett mineral. Det kallas ett ”väsentligt spårämne” eftersom mycket små mängder zink är nödvändiga för människors hälsa. Eftersom människokroppen inte lagrar överskott av zink, måste det konsumeras regelbundet som en del av kosten. Vanliga kostkällor för zink inkluderar rött kött, fjäderfä och fisk.

Hur fungerar det?
Zink behövs för tillväxt och underhåll av människokroppen. Det finns i flera system och biologiska reaktioner, och det behövs för immunfunktion, sårläkning, blodkoagulation, sköldkörtelfunktion.. Kött, skaldjur, mejeriprodukter, nötter, baljväxter och fullkorn erbjuder relativt höga zinknivåer.

 

 

Vad är det?

N-acetylcystein kommer från aminosyran L-cystein. Aminosyror är byggstenar av proteiner. N-acetylcystein har många användningsområden

Hur fungerar det?

N-acetylcystein behandlar acetaminofen (Tylenol) förgiftning genom att binda de giftiga formerna av acetaminofen som bildas i levern. Det är också en antioxidant

Vad är det?
Panax ginseng är en rot som växer i Korea, nordöstra Kina och östra Sibirien. I Kina och Korea har roten använts som stimulerande medel i tusentals år för att motvärka trötthet och svaghet.

Hur fungerar det?

Panax ginseng innehåller många aktiva substanser. Ämnena som anses vara viktigast kallas ginsenosider eller panaxosider. Ginsenosides är termen som myntas av asiatiska forskare, och termen panaxosider valdes av tidiga ryska forskare.

Panax ginseng kallas ofta som ett generellt välbefinnande läkemedel, eftersom det påverkar många olika system i kroppen.

Vad är det?
Det finns två former av vitamin B3. En form är niacin, den andra är niacinamid. Niacinamid finns i många livsmedel, inklusive jäst, kött, fisk, mjölk, ägg, gröna grönsaker, bönor och spannmålsprodukter. Niacinamid finns också i många vitamin B-tillskott.. Niacinamid kan också bildas i kroppen från niacin. Niacin kallas även nikotinsyra.

Hur fungerar det?
Niacin är viktigt för förbränning av näringsämnen och produktion av vissa hormoner.

Vad är det?
Vitamin B12 bidrar till normal energiomsättning och till nervsystemets normala funktion.

Vitamin B12 finns i livsmedel som kött, fisk och mejeriprodukter.

Hur fungerar det?
Vitamin B12 bidrar till normal bildning av röda blodkroppar och till immunsystemets normala funktion.